Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbete med Global politik och säkerhet

Samarbetet mellan Institutionen för globala studier och Utrikespolitiska Institutets (UI) program Global politik och säkerhet inleddes våren 2017.

– Detta är ett mycket spännande samarbete och tillfälle för forskare att etablera nya kontakter. Samarbetet med UI ger också våra forskare fler kanaler till att nå ut med forskningsresultat som är relevanta för politiskt beslutsfattande, säger Isabell Schierenbeck, proprefekt vid Institutionen för globala studier.

– Samarbetet med Insitutionen för globala studier gör det möjligt för oss att öka kontakterna mellan forskare som fokuserar på globala frågor från olika perspektiv. Vi skapar en koppling till en ledande, mångvetenskaplig forskningsmiljö, säger Gunilla Reischl, forskare och chef vid UI:s program för Global politik och säkerhet.

Inom samarbetet ingår till exempel forskningsseminarier där forskare från både UI och Institutionen för globala studier deltar, artiklar i UI:s populärvetenskapliga tidskrifter, och öppna seminarier för allmänheten.

Kontakt

Anders Burman
Properfekt, Institutionen för globala studier
Tel: 031-786 59 19 
Mejl: anders.burman@globalstudies.gu.se

Gunilla Reischl
Programchef för Global politik och säkerhet
Tel: 08-511 768 25
Mejl: gunilla.reischl@ui.se

Sidansvarig: Evelina Assarsson|Sidan uppdaterades: 2019-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?