Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master Programme in Global Studies

Master Programme in Global Studies är ett internationellt program på avancerad nivå som omfattar 2 års heltidsstudier (120 högskolepoäng). Programmet ges på engelska och därför hittar du detaljerad information om programmets innehåll på de engelska sidorna.

Programmet är ett tvär- och mångvetenskapligt program som fokuserar globalisering inom olika områden som till exempel etnicitet, kulturell mångfald, världsuppfattningar, global politisk ekonomi och säkerhet, konfliktlösning och hållbar utveckling. Dessa områden studeras ur både tematiska och disciplinära perspektiv. Programmet speglar följande ämnesområden inom institutionen: Utvecklingsstudier, Konfliktlösning, Globala genusstudier, Humanekologi, Internationella relationer, Regionala studier (Afrika-, Asien-, Latinamerika- och Mellanösternstudier) och Socialantropologi. Alla kurser inom programmet anlägger ett genusperspektiv.

Arbetsområden
Det övergripande syftet med Master Programme in Global Studies är att ge dig avancerad kunskap inom det tvärvetenskapliga fältet globala studier. Programmet ger dig en grund både för vidare studier på doktorandnivå och för anställning inom en mängd olika internationella och nationella organisationer. De färdigheter som du tillägnar sig inom programmet är användbara inom områden som t ex utvecklingssamarbete, hjälparbete, kulturell mångfald och integrationsprogram samt miljöplanering och miljöanalys. Speciellt fokus läggs även på självständiga arbetsmetoder, kritisk analys och förmåga att lösa problem.

Läs mer om behörighetskrav och urval här.
 

Sidansvarig: Monica Lindh De Montoya|Sidan uppdaterades: 2016-11-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://globalstudies.gu.se/utbildning/avancerad/master_globalstudies/
Utskriftsdatum: 2019-04-22