Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alumn: Global Studies

Sanaz Granqvist läste Master Programme in Global Studies vid institutionen för globala studier, när det startade 2007. Idag arbetar hon som biträdande föreståndare på Baggium Vård & Behandling AB, som är ett privat boende för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar. Tidigare har hon arbetat för Rädda Barnen i Örebro.

Vad gör du i ditt nuvarande arbete som biträdande föreståndare?

Jag arbetar sedan två år i den privata sektorn i koncernen Humana Individ och familj som får uppdrag av kommun och socialtjänst att stötta ensamkommande flyktingbarn och ungdomar. Jag arbetar med de som har fått permanent uppehållstillstånd och behöver hjälp att integreras i samhället. Jag bistår dem med bostad och i kontakter med personal från socialtjänsten, bland annat då det gäller skola men även psykiskt välmående. Först arbetade jag som behandlingsassistent i koncernen. Jobbtipset fick jag av en bekant som arbetar inom organisationen och som jag kände genom tidigare arbete. Efter ett halvår fick jag mer ansvar och den tjänst jag har idag. På Rädda Barnen arbetade jag ca 1, 5 år som projektsekreterare med ett projekt som var inriktat på barnkonventionen för att granska kommunens tillämpande.

På vilket sätt har du nytta av dina studier i Master Programme in Global Studies i din yrkesroll?

Jag hade en filosofie kandidatexamen i statsvetenskap internationella samhällsstudier när jag påbörjade utbildningen.
Mitt fokus var att arbeta med barnkonventionen men visste inte på vilket sätt, därför var det en fördel att utbildningen var bred. Detta gav mig olika perspektiv och hjälpte mig att tydligare se vilken inriktning jag skulle välja framöver. Jag har även kunnat välja arbetsplats på bredden.

Vad uppskattar du mest med din utbildning i Master Programme in Global Studies?

Praktiken var speciellt viktig och hjälpte mig att förstå på vilken nivå jag ville arbeta med barnkonventionen. På The NGO Group for the CRC i Genève fick jag arbeta med hur olika länder efterföljer barnkonventionen på FN nivå. Det var väldigt teoretiskt och jag kom då fram till att jag ville arbeta närmare målgruppen.
Utbildningen var internationell och jag fick möjlighet att träffa människor från olika länder. Det var väldigt givande att kunna dela med sig och få ta del av så många olika perspektiv, erfarenheter och bakgrunder. Vi hade många givande diskussioner, så socialt och nätverksmässigt var det sammansättningen på klassen.

Vilka är dina bästa tips för att lyckas på arbetsmarknaden?

Börja tidigt med att engagera dig inom en organisation för att få ett bättre CV och för att finna rätt inriktning. Ta till vara på praktiken om du får möjlighet till sådan. Du får en chans att se hur arbetsmarknaden ser ut, du kan visa vad du går för och den kan ge dig jobb. Försök kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete, för det är viktigt när du söker jobb att kunna backa upp dina teoretiska studier genom att visa upp praktiktillfällen, projekt eller tidigare engagemang i en organisation.

Sidansvarig: Monica Lindh De Montoya|Sidan uppdaterades: 2014-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?