Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighetskrav och urval

Grundläggande behörighetskrav
För tillträde krävs minst en kandidatexamen (180 högskolepoäng) från ett universitet eller högskola som erkänts av UNESCO och minst 30 högskolepoäng inom fältet Globala studier eller motsvarande. Dessa 30 högskolepoäng inom fältet globala studier kan vara inkluderade i kandidatexamen eller tagna som fristående kurser.

Vilka ämnen ingår i fältet Globala studier?
Fältet globala studier utgörs utav följande discipliner: Globala utvecklingsstudier, Konfliktlösning, Globala genusstudier, Humanekologi, Internationella relationer, Regionala studier (Afrika-, Asien-, Latinamerika- och Mellanösternstudier) och Socialantropologi. Observera att Engelska, eller annat språk, inte är definierat som en disciplin inom fältet globala studier.

Exempel på utbildning som uppfyller ovannämnda behörighetskrav:

  • En kandidatexamen med huvudämnet Utvecklingsstudier (eller vilket annat ämne som helst som anges ovan).
  • En kandidatexamen med huvudämnet Historia och 30 högskolepoäng inom kandidatexamen eller 30 högskolepoäng i fristående kurser i Socialantropologi (eller vilket annat ämne som helst som anges ovan).

Du uppfyller inte behörighetskraven om du har en kandidatexamen med språk som huvudämne och/eller saknar 30 högskolepoäng inom ovan nämnda ämnen.

Behörighetskrav i engelska

God färdighet i talad och skriftlig engelska är av avgörande vikt för dina studier.

Svenskt gymnasium Engelska B med minst betyget godkänd, eller en godkänd test i engelska som utländskt språk, eller en kandidatexamen (masterexamen) där utbildningen bedrivits på engelska.

För ytterligare information gällande betyg på godkänd test i engelska som utländskt språk se programmets engelska sidor.

Urvalskriterier
Urval av studenter till programmet sker på basis av följande kriterier:

  • Tidigare studieresultat 
  • Ett motivationsbrev (max 1 A4-sida)
  • Ett intyg från internationell arbetslivserfarenhet (om sådan erfarenhet finns)


I motivationsbrevet motiverar du varför du vill läsa programmet.

Dessa dokument ska bifogas din ansökan och skickas till den adress som anges på www.antagning.se. Om dokumenten skickas till annan adress så tas dom inte i beaktande.

Observera att vi inte har möjlighet att göra förhandsbedömningar.

Studieadministration
Telefon
031-786 4025
Mejl 
globalmaster@globalstudies.gu.se
 

Sidansvarig: Monica Lindh De Montoya|Sidan uppdaterades: 2018-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?