Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förkunskapskrav och urval

Förkunskapskrav

Du är behörig till masterprogrammet i globala studier om du har:

  • en kandidatexamen (180 högskolepoäng) från ett universitet eller högskola
  • minst 30 högskolepoäng inom fältet Globala studier* eller motsvarande
  • lägst betyget godkänt i engelska B/6 eller motsvarande, internationellt erkända språktest accepteras. Läs mer om vad som räknas som motsvarande på www.universityadmissions.se
     

*Fältet globala studier utgörs utav följande discipliner:
Globala utvecklingsstudier, Konfliktlösning, Globala genusstudier, Humanekologi, Internationella relationer, Regionala studier (Afrika-, Asien-, Latinamerika- och Mellanösternstudier) och Socialantropologi. Observera att Engelska, eller annat språk, inte är definierat som en disciplin inom fältet globala studier.

Urval

Utöver att ladda upp handlingar som styrker förkunskapskraven (det vill säga intyg/betyg som inte redan finns registrerade på antagning.se/Mina sidor) ska du också ladda upp ett Statement of Intent. Statement of Intent laddas upp på antagning.se senast 3 februari (första antagningsomgången) och 2 maj (andra antagningsomgången)*. Statement of Intent ska vara på engelska.

Du måste använda formuläret som är tillgänglig nedan. Döp formuläret med programmets namn innan du laddar upp på antagning.se. Statement of Intent ska ta sig an nedanstående frågor, vara väl strukturerat samt vara skrivet på ett klart och kortfattat språk.

Statement of Intent S2GLS 
Du behöver ladda ner formuläret för att kunna fylla i den. Använd Acrobat Reader för att öppna den. OBS! Om du använder Apple finns särskilda instruktioner på www.antagning.se.
 

Antagning

Masterprogrammet i globala studier börjar varje hösttermin och det finns två ansökningsperioder till programmet. Observera att det finns en ansökningskod för den första ansökningsperioden och en till kod för den andra antagningsomgången. Endast den kod som överensstämmer med den aktuella ansökningsperioden är öppen.

Alla dokument måste laddas upp in enligt instruktionerna på www.universityadmissions.se och/eller på www.antagning.se. Om du är osäker på vilka dokument som ska laddas upp kan du läsa igenom informationen ovan rörande förkunskapskrav och urval. Glöm inte att skicka in ditt Statement of Intent.

Alla frågor som rör din ansökan hanteras av www.universityadmissions.se / www.antagning.se. Alla frågor rörande antagning besvaras av sektionen för antagning vid Göteborgs universitet (antagning@gu.se).

Ansökningar till masterprogrammet i globala studier behandlas av sektionen för antagning vid Göteborgs universitet. Bedömningar av meriter som motsvarar ämnen inom globala studier görs som en del i den ordinarie antagningsprocessen. Sektionen för antagning och institutionen för globala studie ger inga förhandsbesked om antagning.

Du blir behörig till programmet baserat på de kurser du har avslutat och fått betyg i när programmet börjar. Med andra ord, du behöver inte ha en kandidatexamen när du ansöker, men du måste ha godkänt i alla kurser när programmet börjar.
 

*ett alternativt datum har tidigare kommunicerats på denna sida. Vänligen kontakta globalmaster@globalstudies.gu.se om du har frågor om datumen.

Ansök till programmet på antagning.se

Kontaktpersoner

Studievägledning
Om du till exempel undrar hur du ska planera dina studier.

Utbildningsledare
Om du behöver mer information om innehållet i specifika kurser och program.

Sidansvarig: Monica Lindh De Montoya|Sidan uppdaterades: 2020-04-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?