Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i mänskliga rättigheter

Varför ett program i mänskliga rättigheter?
Arbete med mänskliga rättigheter (MR) sker överallt i samhället och efterfrågan på kunskaper kring MR-frågor finns i såväl kommunala, regionala och statliga internationella och regionala organ som exempelvis FN och EU. Kunskap om MR efterfrågas också för arbete inom många olika frivilligorganisationer och allt mer från företag i deras arbete med socialt ansvar och hållbarhet.

Programmet vänder sig till dig som har en grundexamen och vill bygga på denna med en fördjupning inom mänskliga rättigheter. Programmet är utformat för att förbereda dig för både yrkesverksamhet och akademisk forskning inom området.

Förkunskapskrav: Kandidatexamen med minst 30 hp i ett samhällsvetenskapligt ämne eller motsvarande kunskaper relevanta för huvudområdet mänskliga rättigheter. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.
Urval: Högskolepoäng, max 225 hp.
Avancerad nivå, 2 år.
Studietakt: 100%.

Sök masterprogrammet i mänskliga rättigheter på antagning.se

Stina berättar om programmet

Sidansvarig: Utbildningsledare Joakim Berndtsson|Sidan uppdaterades: 2019-04-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?