Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Minor Field Studies (MFS)

Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat program med syfte att ge svenska studenter möjlighet att skaffa sig kunskap om utvecklingsländer och utvecklingsfrågor. Det möjliggörs genom ett resestipendium på 27 000 kr per student för en fältstudie om minst 8 veckor.

Stipendiet är ett tilläggsstipendium till eventuella CSN-medel. Fältstudien ska fungera som materialinsamling till examensarbete för en kandidat-, magister- eller mastersexamen.

Jenny Fristrand och Elias Berg som läser masterprogrammet i mänskliga rättigheter är bland studenterna som ska åka på utbyte under vårterminen 2019.

Elias Berg:
Under våren 2019 väntar fältstudier i Uganda för att samla in data till masteruppsatsen i mänskliga rättigheter. Förra året presenterade UN Office for Genocide Prevention and Responsibility to Protect en aktionsplan som lyfter vikten av att involvera religiösa ledare i uppgiften att förhindra våldsamma konflikter. Med utgångspunkt i den kommer jag att utföra en kvalitativ intervjustudie som undersöker förutsättningarna för att involvera religiösa ledare i uppgiften att förhindra uppvigling till våld. Planerna är att intervjua ledare i såväl huvudstaden Kampala som i landsbyggdsförsamlingar i Lamwo District i norra Uganda.

Jenny Fristrand:
Jag åker till Tanzania i mitten av februari för att samla in material för min masteruppsats. Jag ska intervjua lärare vid högstadieskolor om sexualundervisning utifrån UNESCO's Technical Guidance on Comprehensive Sexuality Education. I min studie kommer jag att fokusera på lokalt ägarskap, en rättighetsbaserad ansats och resultatstyrning.

Information om utlysningar och ansökan hittar du i Studentportalen.

Sidansvarig: Utbildningsledare Joakim Berndtsson|Sidan uppdaterades: 2019-01-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?