Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala utvecklingsstudier

De uppsatser som är publicerade i Gupea är länkade dit. Om du vill publicera din uppsats, laddar du ner ett publiceringsavtal HÄR och skickar till studentexpeditionen på Institutionen för globala studier.

2016

Carlson, Fredrik Lärarens demokratiska redskap mot våldsbejakande radikalisering: En studie vid skolverksamheter inom Statens särskilda ungdomshem. US 2016:1

Johnson, Jenny Vilken roll spelar hållbar utveckling för Löfbergs som företag?: En kvalitativ tematisk analys med hermeneutisk utgångspunkt. US 2016:2

Nord, Sara Minskad animaliekonsumtion inom skolmatsrestaurangerna i Göteborgs Stad: En kvalitativ studie om åtgärder för att nå målet minskad klimatpåverkan från maten. US 2016:3

Olsson, Martina ”Hon är också en viktig person i Biskopsgården”: En kvalitativ studie om unga kvinnors Empowerment i Biskopsgården.
US 2016:4

Sewell, Alexandra Add a few women and stir?: En diskursanalys av Sveriges Nationella Handlingsplan för implementerandet av säkerhetsresolution 1325.

Svenungsson, Ida Isatou “I AM MORE THAN MY SKIN”: A qualitative study on the perception of skin tone in the Gambia.

2015

Alexandersson, Karin Kvinnor i väpnade konflikter: En fältstudie om kvinnors genusroll på Västbanken, Palestina.

Gridberg, Emelie Perspektiv på identitet och etnicitet: En kvalitativ studie av internationellt adopterade från Brasilien kring deras egna erfarenheter och upplevelsers gällande föreställningar om identitet och etnicitet i Sverige.

Hall Lindqvist, Sarali Child Sexual Abuse in Ghanaian Schools: A qualitative content analysis of the Education Strategic Plan.

Tidefors, Sandra Svenska ramavtalsorganisationers syn på sin självständiga roll: En studie om hur Sidas urvalskriterier från 2009 har påverkat svenska biståndsorganisationers syn på sin självständighet.

Torstensson, Siri Sveriges politik för global utveckling (PGU) En kvalitativ innehållsanalys av den svenska regeringens skrivelser om PGU och dess implementering i fiske-, jordbruks-, försvars- och säkerhetspolitiken.

2014

Attefalk, Maria “Stop Rape [of women and girls] Now”: En diskursanalys av UN Action:s representationer av förövare och offer till konfliktrelaterat sexuellt våld. US 2014:3

Calizaya Malygina, Sofia Ett kreativt motstånd i förändring: En studie av konceptuella konstnärer i Moskva.

Dohlsten, Martin Mödradödlighet i Afrika söder om Sahara: En kvantitativ studie om den nationella utvecklingens påverkan på mödradödlighet. US 2014:2

Håkansson, Mimmi Våldsamt motstånd: En studie om kvinnorättsrörelsen Gulabi Gangs våldsamma motstånd i Indien.

Johansson Dencker, Sofie El Sistema Hammarkullen: En kvalitativ studie om hur El Sistema bidrar till social inkludering. US2014:1

Kvist, Johanna Burmas demokratiseringsprocess – också för kvinnor?: En kvalitativ studie av hur politiskt aktiva burmesiska kvinnor ser på sina förutsättningar för politiskt deltagande. US 2014:4

Lyktberg, Robin Nationalälvarna: När riksintresse möter Global Public Goods.

Olofsson, Linnea Corporate Social Responsibility inom hotellbranschen: Ett skandinaviskt perspektiv på ansvar.

Strandberg, Linus Deltagargenererad utvecklingskommunikation i serieformat: En multimodal analys av kommunikationsegenskaper i Wallposter Comics.

Ödman Eriksson, Malin Maskulinitet och våldtäkt: En studie om mäns berättelser och uppfattningar om maskulinitet och våldtäkt i en sydafrikansk kontext.

2013

Abrahamsson, Joel EU:s utvecklingspolicy och konflikten kring jordbruksprotektionismen: En argumentationsanalys av Europeiska unionens policydokument.

Andén, Julia Anti-traffickingrörelsen i Sverige: En studie av rörelsens strategier utifrån ett perspektiv om samhällsförändring.

Gabrielsson, Linn Glokal Medvetenhet: en studie av hur utbildning för hållbar utveckling på lokal nivå kan bidra till hållbar utveckling globalt.

Gelotte, Sara Unga identiteter i förändringens Portugal: En postkolonial analys av unga, universitetsutbildade portugisers identitet i relation till de forna kolonierna och de förändrade relationerna till dessa länder. US 2013:2

Hallberg Lilliecrona Tove Den nyliberala mediediskursen: ideologiska värderingar i svensk medierapportering kring Hugo Chávez och Margaret Thatcher.

Johansson, Frida Utmaningar för implementeringen av ömsesidigt ansvarsutkrävande i Sverige.

Lagesson, Louise Den politiska rasismens inflytande i vardagsrasismens etablering: En studie som synliggör normaliseringen av rasism med fokus på och exempel ifrån Sverigedemokraterna.

Ledin, Rikard Ekonomisk vinst, miljöhänsyn och statligt företagande. US 2013:3

Malm, Sara I behov av att vara, vilja, kunna?

Mårtensson, Rebecka Nomadkris!: Attityder till romer i Italien i åberopandet av kristillstånd i landet hänvisat till hög närvaro av nomader.

Pedersen, Amanda Hur påverkar remitteringar livet i Sverige?: En studie av hur migranter upplever att livsvillkoren påverkas av att de skickar pengar till sina ursprungsländer. US 2013:1

Staffas, Louise Ett snabbt och effektivt demokratibistånd?: En uppsats om en paradoxal situation vid demokratibistånd och den svenska biståndspolitikens krav på effektivitet och resultatstyrning.

Vennberg, Åsa Olika perspektiv: en diskursanalys av Sveriges politik rörande minoritetsspråk i utvecklingssamarbeten och i nationell kontext.

Wernersson Rebecca Projekt Reva: ur ett motståndsperspektiv.

2012

Borneblad, Marina Vem avgör vad som är värst? Du eller Jag?: Ett jämförande perspektiv av Barnfattigdomen i Sverige och i Indien.

Holmberg, Jens Att mobilisera för bistånd: En studie av Operation Dagsverkes informationsmaterial 1972-2011.

Lagercrantz, Hjalte Säsongsarbetare från tredje land och den Europeiska Unionen: Att konstruera och att bli konstruerad av ”den Andre”.

Ohlsson, Linda I Halmstad växer Tusenskönor: En studie om det kulturella utanförskapets konsekvenser.

Ström, Sanna och Camilla van Paaschen A Critical Reading of Partnership in Development: The Case of Oil for Development in Ghana.

Wennbom, Micael Food Security and the EPAs: The case of Namibia and the issue of Quantitative Restrictions.

Sidansvarig: Studentexpeditionen|Sidan uppdaterades: 2016-10-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?