Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarnivå i humanekologi

Inga nya doktorander antas till forskarutbildningen i humanekologi, då den har ombildats till forskarutbildning i samhällsvetenskapliga miljöstudier.

Om utbildningen

Forskarutbildning i humanekologi är inriktad på studier av människans påverkan och utnyttjande av naturresurser i olika samhälleliga och kulturella sammanhang. Humanekologi söker orsakerna till och ger bidrag till lösningen av dagens miljöproblem genom att studera interaktioner mellan dessa och samhällsproblem som fattigdom, ojämlikhet och ohållbar resursanvändning. Studierna bedrivs utmed olika skalor i tid och rum och lokala frågor sätts in i ett globalt perspektiv. Humanekologi tillämpar ett tvär- och transdisciplinart arbetssätt som överbryggar traditionella ämnesgränser inom samhällsvetenskaper och humaniora, naturvetenskap och teknik och det omgivande samhället.

Utbildningens mål är att utveckla kunskaper och färdigheter för att självständigt kunna bedriva forskning inom humanekologi samt att bidra till kunskapsutvecklingen inom ämnet genom framställandet av en vetenskaplig avhandling. Utbildning syftar också till att utveckla doktorandens förmåga att omsätta uppnådda vetenskapliga färdigheter och kunskaper i fortsatt forskningsarbete eller i annat kvalificerat yrkesarbete.

Forskarstudier i humanekologi innehåller ofta fältarbete utomlands.

Närmare beskrivning av utbildningen hittar du i;Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i humanekologi.

Kontaktpersoner

Forskningsadministration:
Gustav Rudd
Tel: 031-786 4868

Gunilla Blomqvist Sköldberg
Tel: 031-786 4319

Ordförande forskarutbildningsnämnden:
Isabell Schierenbeck
Tel: 031-786 5947

Ansvarig för forskarutbildning inom respektive ämne:
Freds- och utvecklingsforskning
Camilla Orjuela
Tel: 031-786 5873

Samhällsvetenskapliga miljöstudier
Per Knutsson
Tel: 031-786 4214

Socialantropologi
Karsten Paerregaard
Tel: 031-786 5633

 

Sidansvarig: Sarah Blichfeldt|Sidan uppdaterades: 2015-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?