Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Asienstudier

I Asien finns världens i nuläget mest dynamiska ekonomier. Men utöver ekonomin rymmer de asiatiska länderna en rik mångfald inom kultur, religion, statsbyggande osv.

Asienstudier är ett tvärvetenskapligt ämne vars centrala frågeställningar berör historiska såväl som samtida problem inom både det humanistiska och det samhällsvetenskapliga området. Kurserna syftar till att ge en ökad och fördjupad kunskap om historia, kultur, religion och samhällsförhållanden i Asien, samt de asiatiska ländernas relationer med resten av världen. Kurserna ger också orientering om tillgänglig forskning och tränar den studerandes förmåga att självständigt utnyttja densamma.

Asienstudier vid Institutionen för globala studier syftar till att vara ett forum för studier och forskning om Asien. Vi tar regelbundet emot besökare från regionen, som deltar i undervisningen eller erbjuder tillfälliga öppna föreläsningar med uppdaterade fakta om situationen i området.

Asienstudier på arbetsmarknaden

Kurserna i Asienstudier kan utgöra en kompletterande regionalt ämnesinriktad fördjupning för dem som läser statsvetenskap, ekonomi, andra samhällsvetenskapliga ämnen eller språk. Kurserna ger också kunskaper som kan vara till nytta vid exempelvis internationell tjänstgöring, informations- och undervisningsverksamhet samt inom turistnäring.

Undervisning

Utbildningen är upplagd som två kärnkurser om 15 hp. Undervisningen är organiserad i föreläsningar, seminarier, filmvisningar, grupparbeten och rollspel. Vi strävar efter att etablera en interaktion mellan lärarna och studenterna genom att ge feedback till studenternas muntliga och skriftliga redovisningar.

Kursutbud

Här nedan ser du vilka kurser som institutionen erbjuder. Om du klickar på kursnamnet kommer du till en kursbeskrivning i Göteborgs universitets kurskatalog. Där hittar du även anmälningskoder och länk till antagning.se, där du gör din ansökan. Vid varje kurs finns också en länk till Göteborgs universitet lärplattform (GUL) där du kan se praktisk information om kursen, som schema, litteraturlista och kursplan.

Kurser på höstterminen:

Kärnkurser:

Kurserna som ingår i paketet kan också sökas separat:

 

Kvällskurs i Asienstudier:

Kurser på vårterminen:

Kvällskurs i Asienstudier:

 

Sidansvarig: Studentexpedition|Sidan uppdaterades: 2019-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?