Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Globala perspektiv på kön och sexualitet

Globala genusstudier är en inriktning inom ämnet globala studier. I dessa kurser problematiseras begrepp som genus och synen på manligt och kvinnligt som en av samhällets grundläggande organiserande principer. Kurserna inom detta tema speglar det ökade behovet av att studera genus utifrån globala perspektiv och behandlar därmed genusrelaterade frågor i förhållande till lokala och globala maktrelationer och förändringsprocesser. Kurserna syftar även till att starta en diskussion om möjligheter till att förändra maktrelationer som rör kön, sexualitet och identitet i en globaliserad värld.

Globala genusstudier på arbetsmarknaden

Ämnet globala studier riktar sig till dig som siktar på ett yrkesliv inom verksamheter som arbetar med globala utmaningar inom social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Kurserna i globala genusstudier riktar sig till den som vill specialisera sig på sådana utmaningar med koppling till genusfrågor. De lämpar sig också för dig som vill komplettera din utbildning i andra ämnen med kompetens inom området.

Undervisning

Undervisningen inom Globala genusstudier bedrivs genom föreläsningar och seminarier. I seminarierna får du fördjupa dina kunskaper och låta dina föreställningar möta andra studenters perspektiv. En bärande del av kursernas upplägg är också kontinuerliga skrivuppgifter, som syftar till att du ska utveckla ditt eget tänkande och skrivande.

Kurserna ges på engelska och läses tillsammans med inkommande utbytesstudenter.

Kursutbud

Här nedan ser du vilka kurser som institutionen erbjuder. Om du klickar på kursnamnet kommer du till en kursbeskrivning i Göteborgs universitets kurskatalog. Där hittar du även anmälningskoder och länk till antagning.se, där du gör din ansökan. Vid varje kurs finns också en länk till Göteborgs universitet lärplattform (GUL) där du kan se praktisk information om kursen, som schema, litteraturlista och kursplan.

Kurser på höstterminen:

Kärnkurser

Kurserna som ingår i paketet kan också sökas separat:

Kurser på vårterminen:

Fördjupningskurser

Kurserna som ingår i paketet kan också sökas separat:

 

 

Jessika berättar

Kontaktpersoner

Studievägledning
Om du till exempel undrar hur du ska planera dina studier.

Utbildningsledare
Om du behöver mer information om innehållet i specifika kurser och program.

Sidansvarig: Studierektor|Sidan uppdaterades: 2019-02-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?