Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Termin 1

Den första terminen på Kandidatprogrammet i globala studier läser du två obligatoriska kurser som ger en introduktion till akademiska studier och de globala utmaningar och problemområden som kommer att studeras under programmets gång.

GS1111, Globala utmaningar, 15 hp

Kursen utgörs av en grundläggande genomlysning av globala rättvise- och hållbarhetsutmaningar, samt hur dessa manifesteras globalt och lokalt. Kursens ena del utgörs av en introduktion till ett grundläggande vetenskapligt förhållningssätt, den andra delen tar upp olika vetenskapliga perspektiv på vad begreppen rättvisa, makt och hållbar utveckling kan betyda i en global kontext.

Kursplan

GS1112, Ekonomi, makt och kultur, 15 hp

Kursen behandlar olika typer av ekonomisk interaktion på global, regional och lokal nivå, samt olika perspektiv på denna interaktion. Vidare presenteras den globala ekonomins aktörer och institutioner, samt hur relationen mellan lokal och global ekonomi konstruerats och utvecklas.

Kursplan

 

 

Kontaktpersoner

Studievägledning
Om du till exempel undrar hur du ska planera dina studier.

Utbildningsledare
Om du behöver mer information om innehållet i specifika kurser och program.

Sidansvarig: Utbildningsledare Erik Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?