Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Termin 5

Det sista året på programmet inleds med att du först läser en metodkurs och därefter en färdighetskurs i projektledning.

GS1311, Metod inom Globala studier, 15 hp

I denna kurs bekantar du dig med grundläggande vetenskapsteoretiska och metodologiska ansatser inom samhällsvetenskapen. Här lär du dig om både kvalitativa och kvantitativa samhällsvetenskapliga datainsamlingsmetoder. Du lär dig också hur man kan tolka och värdera forskning samt hur du på bästa sätt kan genomföra, utvärdera och presentera en studie av god kvalitet.

Kursplan

GS1422, Projektledning och utredning, 15 hp

Kursen ger introducerande kunskaper till projektledning och utvärdering inom verksamheter relevanta för de globala utmaningarna. Du får grundläggande teoretiska kunskaper om och färdigheter inom exempelvis ekonomisk och administrativ planering, konfliktlösning och konsekvensanalys. Du studerar även metoder för utvärdering och analys av de sociala sammanhang inom vilka projekt genomförs. En viktig del i detta är att väga in kontextuella och etiska dimensioner i projekt och utvärderingar.

Kursplan

Kontaktpersoner

Studievägledning
Om du till exempel undrar hur du ska planera dina studier.

Utbildningsledare
Om du behöver mer information om innehållet i specifika kurser och program.

Sidansvarig: Utbildningsledare Erik Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?