Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Termin 6

Den sista terminen av programmet läser du praktikkurs eller fältkurs, samt genomför ett examensarbete.

GS1423, Arbetspraktik inom globala studier, 15 hp

Kursen ger dig möjlighet att aktivt arbeta med globalisering, rättvisa och hållbarhet inom en verksamhet av relevans för globaliseringsprocessen och med denna förknippade utmaningar (t.ex. statliga och kommunala myndigheter, frivilliga organisationer och företag). Syftet med kursen är att du ska
tillämpa teoretiska kunskaper och färdigheter från kandidatprogrammet i globala studier inom ett verksamhetsområde relevant för global hållbarhets- och rättviseproblematik.

Kursplan

GS1424, Fältkurs inom globala studier, 15 hp

Fältkursen ger dig möjlighet att genomföra en egen studie i ett avgränsat geografisk område, företrädesvis i det globala syd. Kursen fokuserar på fältmetod och forskarens egen roll i forskningen. Du förväntas att kritiskt använda dina teoretiska kunskaper från globala studier för att analysera eget empiriskt material. Kursens geografiska lokalisering ger dig förutsättningar för teoretisk och metodologisk reflexion.

Kursplan

GS1511, Examensarbete inom globala studier, 15 hp

Syftet med kursen är att du ska lära sig att skriva en vetenskaplig uppsats. I kursen kommer du i samråd med din handledare välja ut ett lämpligt studieområde att fördjupa dig i. Undervisningen sker i form av individuell handledning. Uppsatsen består av specialstudium av något problemområde inom huvudområdet globala studier.

Kursplan

 

Kontaktpersoner

Studievägledning
Om du till exempel undrar hur du ska planera dina studier.

Utbildningsledare
Om du behöver mer information om innehållet i specifika kurser och program.

Sidansvarig: Utbildningsledare Erik Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?