Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sociala rörelser och dynamiska ekonomier

Latinamerika är känt för sina breda sociala rörelser och experiment i fråga om att bygga olika socialistiska vägar bort från utvecklings- och fattigdomsproblematiken. Men Latinamerika har också starka och dynamiska ekonomier som Brasilien och Mexiko, som försöker hitta sin plats in en globaliserad värld.

Latinamerikastudier (från Mexiko till Patagonien i södra Argentina, samt Karibien) är ett tvärvetenskapligt ämne vars centrala frågeställningar berör historiska såväl som samtida problem inom både det humanistiska och det samhällsvetenskapliga området. Kurserna syftar till att ge en ökad och fördjupad kunskap om historia, kultur, religion och samhällsförhållanden i Latinamerika, samt de latinamerikanska ländernas relationer med resten av världen. Kurserna ger också orientering om tillgänglig forskning och tränar den studerandes förmåga att självständigt utnyttja densamma. Kunskaper i spanska är en stor fördel men inget krav för att studera dessa kurser.

Latinamerikastudier vid institutionen för globala studier syftar till att vara ett forum för studier och forskning om Latinamerika. Vi tar regelbundet emot besökare från regionen, som deltar i undervisningen eller erbjuder tillfälliga öppna föreläsningar med uppdaterade fakta om situationen i området.

Undervisning

Nätbaserad undervisning.

Efter studierna

Kurserna i Latinamerikastudier kan utgöra en kompletterande regionalt ämnesinriktad fördjupning för dem som läser statsvetenskap, ekonomi, andra samhällsvetenskapliga ämnen eller språk. Kurserna ger också kunskaper som kan vara till nytta vid exempelvis internationell tjänstgöring, informations- och undervisningsverksamhet samt inom turistnäring.

Kursutbud

Klicka på kursen för att komma till Göteborgs universitets kurskatalog. I kurskatalogen hittar du länk till www.antagning.se där du gör din ansökan.

Höstterminen

Nätkurs

Vårterminen

Nätkurs

Sidansvarig: Utbildningsledare Edmé Dominguez|Sidan uppdaterades: 2020-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?