Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Museion

Museion är en miljö inom Institutionen för globala studier som anordnar fristående kurser som perspektiverar och erbjuder kunskap om aktuella samhällsfrågor, företrädesvis i ett globalt perspektiv. Kurserna är i hög grad tvärvetenskapliga, även om de flesta lärarna kommer från Institutionen för globala studier. I många kurser medverkar också personer med praktiska erfarenheter av de ämnen som kurserna behandlar. Museions kurser har också ambitionen att göra forskning som bedrivs på Institutionen för globala studier tillgänglig för studenter.

Undervisning

Undervisningen på Museion bedrivs delvis i traditionella former: föreläsningar och seminarier. I seminarierna får studenterna själva fördjupa sina kunskaper och klä dem i ord och låta dessa möta andra studenters perspektiv. Utöver föreläsningar och seminarier tillämpas även andra pedagogiska metoder. Dessa varierar mellan de olika kurserna men studiebesök i miljöer av relevans för den aktuella kursen kan nämnas, liksom visning av filmer och tv-program och analys av sådana, insamling av information genom studenternas egna fältarbeten, arkivbesök med mera.

Efter studierna

Det vanligaste är att studenter använder Museionkurserna för att fördjupa sin yrkesmässiga kompetens eller för att komplettera andra utbildningar. Många studenter kommer också till Museion för att för första gången prova på akademiska studier.

Kursutbud

Här nedan ser du vilka kurser som institutionen erbjuder. Om du klickar på kursnamnet kommer du till en kursbeskrivning i Göteborgs universitets kurskatalog. Där hittar du även anmälningskoder och länk till antagning.se, där du gör din ansökan.

Höstterminen:

Nätkurs:

Vårterminen:

Nätkurs:

 

Ansök till våra kurser på antagning.se

Kontaktpersoner

Studievägledning
Om du till exempel undrar hur du ska planera dina studier.

Utbildningsledare
Om du behöver mer information om innehållet i specifika kurser och program.

Uppsatser vid institutionen för globala studier

I databasen GUPEA kan du söka fram studentuppsatser från institutionen.

Sidansvarig: Utbildningsledare Edmé Dominguez|Sidan uppdaterades: 2020-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?